Plata ramburs
sau transfer bancar
Transport gratuit
pentru comenzi peste 600 ron
*cu ex. anvelopelor (40RON/buc)
si a jantelor (20RON/buc)
conditii de retur
t&c 14 zile

Performanta Off-Road

Performanta OFF-ROAD | MRL-uri, Diferentiale blocabile, compresoare si multe altele

In aceasta categorie gasiti MRL-uri, Diferentiale blocabile, compresoare dar si alte accesorii necesare unei masini off-road.

Subcategorii

 • MRL-uri

  MRL-ul este un mecanism de rulare libera, care realizeaza blocarea / deblocarea manuala a puntii fata. La masinile care au 4x4 nepermanent, cuplarea 4x4 la mersul pe sosea duce la solicitari mari ale transmisiei.

  In aceasta categorie, Steelway a inglobat diverse branduri de MRL. 

 • Diferentiale Blocabile...

  Ce este un Blocant?

  Diferentialele blocabile de pe Steelway sunt in general diferentiali heavy-duty care functioneaza ca orice diferential obisnuit atunci cand nu este actionat si se transforma intr-un diferential blocat 100% la o simpla apasare de buton. Se monteaza in locul diferentialului de fabrica al masinii si este livrabil pentru aproape toate marcile 4x4 cunoscute.

  Blocarea diferentialului se produce pneumatic, cu ajutorul unui compresor special ARB care asigura presiunea de aer necesara. La cuplare, presiunea de aer activeaza un piston in forma de inel care blocheaza satelitii iar la decuplare se inlatura aerul comprimat din conducte permitand arcurilor performante din spatele inelului sa readuca diferentialul la starea initiala.

  Intrerupatoarele pentru actionarea compresorului si a blocantului / blocantilor se monteaza la indemana soferului, pe bord sau pe consola dintre scaune.

  Diferențialele blocabile pentru autoturismele 4x4 sunt componente esențiale pentru a obține performanțe superioare în condiții off-road și terenuri dificile. Acestea permit distribuirea puterii între roțile din aceeași punte într-un mod controlat, asigurând astfel tracțiunea optimă și capacitatea de a depăși obstacolele în mod eficient. 

  Există două tipuri principale de diferențiale blocabile pentru autoturisme 4x4:

  1. Diferențiale blocabile mecanice: Acestea sunt diferențiale care pot fi deblocate sau blocate manual, în funcție de necesități. Atunci când diferențialul este blocat, puterea este distribuită egal între cele două roți din aceeași punte, asigurând astfel o tracțiune maximă în situații de aderență redusă. În mod normal, diferențialele blocabile mecanice pot fi acționate prin intermediul unui buton sau al unei manete din habitaclu.

  2. Diferențiale blocabile electronice: Acestea sunt diferențiale care pot fi controlate electronic. Sistemul electronic monitorizează și detectează pierderile de tracțiune și poate bloca diferențialul în mod automat, fără intervenția șoferului. Acest tip de diferențial blocabil oferă un nivel ridicat de confort și ușurință în utilizare, deoarece nu necesită acțiuni manuale din partea șoferului.

  Diferențialele blocabile sunt deosebit de utile în situații în care unul dintre roțile din aceeași punte pierde aderența sau în terenuri cu suprafețe alunecoase, cum ar fi noroiul, zăpada sau terenul accidentat. Prin blocarea diferențialului, puterea este distribuită în mod egal între cele două roți, ceea ce permite depășirea obstacolelor și menținerea unei tracțiuni optime.

  Este important de menționat că diferențialele blocabile sunt destinate utilizării off-road și nu sunt recomandate în timpul condusului pe drumurile normale sau cu aderență bună. Utilizarea diferențialelor blocabile în mod neadecvat pe drumurile obișnuite poate duce la instabilitate și potențială deteriorare a sistemului de transmisie.

  Înainte de instalarea unui diferențial blocabil pe autoturismul dumneavoastră, asigurați-vă că ați înțeles complet instrucțiunile de utilizare și că ați obținut consultanța unui specialist sau unui mecanic autorizat pentru a vă asigura că sistemul este compatibil cu autovehiculul și că a fost instalat corect.

 • Compresoare Off-Road

  Compresoarele asigura atat umflarea rotilor, cat si actionarea cu aer comprimat a diferentialelor blocabile tip Air-Locker.

  Pentru confort si eficacitate in off-road se recomanda dezumflarea anvelopelor la parasirea asfaltului, asigurandu-se astfel o rulare optima pe teren denivelat. Problema apare cand se termina distractia si se reintra pe sosea, atunci cand nu este nici o vulcanizare in apropiere. Compresorul din portbagaj / de sub capota poate face diferenta!

 • Volane & Scaune Racing

  www.Steelway.ro  va pune la dispozitie volane racing la Sparco si Momo.

  Scaunele de racing sunt deasemenea prezente pe Steelway.ro prin brnadurile Sparco si OMP.

  Despre branduri mai jos: 

  https://www.sparco-official.com/en/ 

  MOMO Performance Racing & Road Wheels & Accessories

  STEERING WHEELS - Racing steering wheels | OMP Racing

 • Casti de protectie

  In aceasta categorie Steelway.ro va ofera casti de protectie pentru piloti si copiloti.

  Castile oferite de Steelway.ro sunt atat cu certificare FIA cat si fara, in functie de buget. 

  Despre casti FIA puteti citi aici : GP24 Media

 • Ambreiaje Heavy Duty

  Steelway.ro va pune la dispozitie ambreiaje heavy duty de la Xtreme Outback si Centerforce pentru diferite tipuri de masini, printre care Nissan Patrol, Land Rover, Suzuki si multe altele.

Sunt 186 produse.

Se afiseaza 1-100 din 186 produs(e)

Filtre active